Draugai, susipažinkite su savo SVAJONŲ vaniliniu pyragu! Labai purus, puikiai drėgnas, neaptinkamai be glitimo (ir be pieno), o rimtai… GERIAUSIAS. Tai pakankamai įspūdinga gimtadieniui ar net vestuvėms!
Premija? Taip pat TAIP lengva pasigaminti paprastais metodais, 1 dubuoir 9 ingredientai. Įkaitinkite orkaitę. Tegul valgo pyragą!
Šis pyragas negali būti lengviau pagaminamas! Tiesiog išplakite, supilkite, kepkite ir mėgaukitės savo pyragu, vardan Dievo! 😉 Gerai, tai viskas, ką mes turime daktare Seuss, draugai.
Šio TOBULAUS vanilinio pyrago be glitimo paslaptys? Migdolų miltai suteikia nuostabią trupinių tekstūrą, bulvių krakmolas išlaiko šviesą, o rudųjų ryžių miltai suteikia struktūrą. Cukranendrių cukrus užtikrina neutralų saldumą ir klasikinį vanilinio pyrago skonį.
Tada užbaigiame klasikiniais pyragaičiais: kepimo milteliais, druska, pienu (be pieno), kiaušiniu ir grynu vanilės ekstraktu.
Anksčiau gaminome veganišką (be glitimo) vanilinį pyragą, tačiau šioje versijoje yra kiaušinis, todėl papildomai purus rezultatas!
Nekantraujame, kol išbandysite šį vanilinį pyragą! Tai:
Lengvas ir purus
Drėgnas
Tobulai saldus
Lengva pagaminti
Be glitimo + be pieno
IR TAIP klasika!
Mėgstame jį papildyti sviestiniu kremu be pieno ir šviežių uogų, bet bet koks mūsų glaisto receptas būtų laukiamas. Neutralus skonis reiškia, kad galite būti kūrybingi ir eksperimentuoti su įvairiais įdarais ir glazūra (citrina + avietė, kas nors?)!
Daugiau pyragų be glitimo receptų
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!
Porcijos 8 (griežinėliai)
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 ⅓ puodelis migdolų miltai*
- 1/3 kupinas puodelis bulvių krakmolas (1/3 kupino puodelio = 1/3 puodelio + 1 valgomasis šaukštas*)
- 1/4 puodelis rudųjų ryžių miltai
- 2/3 puodelis cukranendrių cukrus (užtikrinkite ekologišką, kad būtų draugiškas veganams)
- 1 ½ šaukštelis kepimo milteliai
- 1/2 šaukštelis jūros druska
- 2/3 puodelis pieno be pieno (paprastas, nesaldintas // naudojome migdolus // nerekomenduojame konservuoto kokosų pieno // jei ne be pieno, turėtų tikti ir pieniškas)
- 1 didelis kiaušinis* (ekologiškas, jei įmanoma, auginamas ganyklose)
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F (176 C) ir sutepkite 8 colių torto formą* (naudojome avokadų aliejų). Atidėti.
-
Į vidutinį dubenį suberkite migdolų miltus, bulvių krakmolą, rudųjų ryžių miltus, cukranendrių cukrų, kepimo miltelius ir jūros druską. Gerai išplakite, kol visiškai susimaišys. Tada įpilkite pieno be pieno, kiaušinių ir vanilės ekstrakto. Dar kartą plakite, kol susimaišys.
-
Supilkite tešlą į paruoštą pyrago formą ir kepkite 24–28 minutes, kol palietus centras atsistos arba kol dantų krapštuką galima ištraukti, kai liko tik keli trupiniai.
-
Leiskite pyragui 10 minučių atvėsti savo formoje, prieš apversdami jį ant vėsinimo grotelių, kad visiškai atvėstų (~ 2-3 valandas). Šaldykite sviestiniu kremu arba plakta grietinėle, papuoškite uogomis ir patiekite!
-
Geriausiai patiko per 2 dienas. Kad pyrago likučiai išliktų drėgni, uždenkite plastikine plėvele, torto dangteliu arba apverskite platų dubenį. Jei naudojate glaistą, kuris tirpsta kambario temperatūroje, palaukite, kol sušals, kol sušals prieš patiekiant (rekomenduojama), arba atšaldykite glaistą pyragą ir palikite kambario temperatūroje 1 valandai prieš patiekdami.
*Migdolų miltai šiame recepte yra raktas į tinkamą tekstūrą. Kitas geriausias variantas yra anakardžių miltai. Jei be riešutų, galbūt galite pridėti neutralaus skonio aliejaus + mažesnį kiekį miltų mišinio be glitimo, tačiau tam reikės šiek tiek eksperimentuoti ir mes negalime garantuoti sėkmės!
*Šis receptas puikiai tinka ir gaminant keksiukus (kepti ~20 min)! Pagal parašytą receptą gaunami 9 keksiukai.
*Ieškote veganiško + vanilinio pyrago be glitimo? Mūsų veganišką versiją rasite čia.
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas be pasirenkamų ingredientų.
Patiekimas: 1 gabalas Kalorijos: 228 Angliavandeniai: 31.2 g Baltymas: 5.1 g Riebalai: 10.4 g Sotieji riebalai: 0.9 g Polinesotieji riebalai: 2.5 g Mononesotieji riebalai: 6.4 g Trans-riebalų: 0 g Cholesterolis: 23 mg Natris: 261 mg Kalis: 171 mg Pluoštas: 2.2 g Cukrus: 17.7 g Vitaminas A: 61 TV Vitamino C: 0 mg Kalcis: 137 mg Geležis: 0.9 mg