Štai kaip pasigaminti saulėta puse į viršų kiaušinius su puikiai skystu tryniu! Valgykite juos pusryčiams, sumuštiniams, ryžių dubenėliams ir kt.
Norite ką nors pagaminti į valgį? Įdėkite kiaušinį! Aleksas ir aš išmokome šį šūkį anksti gamindami maistą ir vis dar naudojame jį iki šiol. Kiaušiniai tinka ne tik pusryčiams: iš ryžių dubenėlio arba iš sezamo makaronų paverčiamas sočiu patiekalu.
Taigi čia yra vienas iš mūsų pagrindinių pagrindinių virtuvės įgūdžių: kaip gaminti kiaušinius su saulėta puse į viršų! Ši paprasta technika pagamina puikiai iškeptus baltymus ir skystą, purų kiaušinio trynį: puikiai tiks pusryčiams, pietums ar vakarienei. Pasiruošę kepti?
Jums reikalingi ingredientai ir įranga
Kaip pasigaminti kiaušinius su saulėta puse į viršų? Mes turime jūsų apsaugą. Yra keletas patarimų, kuriuos turėsite žinoti prieš šokdami į keptuvę, taip sakant! Štai ką reikia žinoti:
- Geriausiai tinka švieži kiaušiniai. Čia galite naudoti bet kokius kiaušinius. bet geriausi saulėta puse į viršų kiaušiniai gaminami iš šviežių kiaušinių. Jei kiaušiniai kurį laiką buvo šaldytuve, baltymas labai pasklis, kai atsitrenks į keptuvę. Tačiau tai neturi įtakos skoniui ir galite jį perkelti mentele, kad suapvalintumėte formą.
- Naudokite nepridegančią arba ketaus keptuvę. Šio tipo keptuvės yra geriausios, kai kalbama apie kiaušinių kepimo paprastumą. Nors vis dar galite virti aliuminio keptuvėje, geriau naudoti nelipnius.
Kaip pasidaryti kiaušinius su saulėta puse į viršų
Pasiruošę pradėti kepti? Atminkite: kiaušinius norėsite virti ant vidutinės arba silpnos ugnies. Kuo lėčiau, tuo geriau su kiaušiniais, nes jie yra subtilūs ir gali būti lengvai perkepti. Štai pagrindiniai žingsniai, norint pasiekti idealiai iškeptą kiaušinį su saulėta puse į viršų:
1 žingsnis: Ant vidutinės silpnos ugnies įkaitinkite ½ šaukšto sviesto.
2 žingsnis: Įmuškite 1 arba 2 kiaušinius ir pabarstykite žiupsneliu košerinės druskos bei trupučiu maltų juodųjų pipirų.
3 veiksmas: Virkite 2–3 minutes, kol baltymai sutvirtės, bet trynys tebėra skystas (neapverskite). Išimkite į lėkštę ir patiekite.
Geriausia mentele naudoti yra žuvies mentelė ketaus keptuvėms arba nailoninė mentelė nepridegančiai keptuvei. Gaminimo procesas yra paprastas, tačiau tam reikia šiek tiek subtilumo ir pasitikėjimo. Kuo daugiau praktikuoji, tuo lengviau bus!
Kiaušinių patiekimo saulėta puse į viršų būdai
Nėra daug dalykų, kurie nebūtų skanesni su kiaušiniu! Galite tiesiogine prasme pridėti kiaušinį bet ką ir tai yra puikus baltymų padidėjimas. (Žr. žemiau, jei norite sužinoti daugiau apie kiaušinių mitybą.) Ir kiaušiniai yra ne tik pusryčiams! Štai mūsų geriausi būdai, kaip patiekti kiaušinius saulėta puse į viršų:
Kiaušinių mityba
Kiaušiniai yra vienas maistingiausių maisto produktų planetoje, nors kartais jie ir sulaukia blogo repo! Naujausi tyrimai parodė, kad užuot vengę kiaušinių dėl cholesterolio, jie gali padidinti organizmui reikalingą gerojo cholesterolio kiekį. Kiaušiniai yra prieinamas ir lengvai valgomas aukštos kokybės baltymų šaltinis. Jie taip pat ypač naudingi laikantis vegetariškos dietos kaip natūralus B12 šaltinis. Viename kiaušinyje yra:
Daugiau kiaušinių pagrindų
Norite sužinoti, kaip virti kiaušinius… visais įmanomais būdais? Čia yra pamokos apie populiariausius kiaušinių gaminimo būdus:
Dietos užrašai
Šis saulėta puse į viršų kiaušinių receptas yra vegetariškas, be pieno ir be glitimo.
Dažnai užduodami klausimai
Saulėta puse į viršų kiaušiniai verdami nesulaužytu tryniu, o keptų kiaušinių trynys gali būti sulaužytas arba iškeptas iki galo. Saulėta puse į viršų kiaušiniai paprastai turi šiek tiek skystą trynį ir traškius baltymus.
Švieži kiaušiniai su tvirtais tryniais idealiai tinka saulėta puse į viršų. Pirmiausia įmuškite kiaušinį ant lygaus paviršiaus, kad patikrintumėte, ar nėra įtrūkimų. Įstumdami jį į keptuvę švelniai palieskite.
Kiaušiniai saulėta puse į viršų puikiai dera su įvairiomis pusryčių pusėmis:
Skrudinta duona (puikiai tinka nubėgusiam tryniui sugerti!)
Šoninė, dešra arba kumpis
Hash browns arba naminės bulvytės
Troškintos daržovės
Avokado skrebučiai
Kiaušiniai saulėta puse į viršų paprastai yra saugūs tol, kol baltymai išvirti. Tačiau jei nerimaujate dėl žalių kiaušinių baltymų vartojimo (dėl susilpnėjusios imuninės sistemos), apsvarstykite galimybę virti juos iki tvirtesnės konsistencijos.
Nors neprideganti keptuvė palengvina kiaušinių vartymą, galite naudoti bet kurią keptuvę, kurioje gerai paskirstoma šiluma. Ketaus keptuvės yra populiarus pasirinkimas norint gauti traškius baltymus.
Spausdinti
apibūdinimas
Štai kaip pasigaminti saulėta puse į viršų kiaušinius su puikiai skystu tryniu! Valgykite juos pusryčiams, sumuštiniams, ryžių dubenėliams ir kt.
- ½ šaukšto sviesto (arba neutralaus aliejaus be pieno)
- 2 švieži kiaušiniai (geriausia švieži*)
- Didelėje ketaus arba nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės silpnos ugnies ištirpinkite ½ šaukšto sviesto, kol pradės putoti (kiaušinius geriausia ant silpnos arba vidutinės ugnies**).
- Įmuškite kiaušinius ir pabarstykite žiupsneliu košerinės druskos ir trupučiu maltų juodųjų pipirų. Virkite 2–3 minutes, kol baltymas sutvirtės, o trynys tebėra skystas (neapverskite). Išimkite į lėkštę ir patiekite.
Pastabos
*Kepti geriausiai tinka švieži kiaušiniai, nes baltymai išlaiko formą. Senesnių kiaušinių baltymai linkę plisti: paprasčiausiai mentele atitraukite baltymus link vidurio (jis tiesiog neatrodys taip gražiai!).
**Kuo lėčiau, tuo geriau su kiaušiniais: jie gali lengvai pervirti. Atminkite, kad jei ruošiate antrą porciją, gali tekti sumažinti ugnį, kad kiaušinis neperkeptų, nes keptuvė jau karšta.
Tai mūsų naudojama neprideganti keptuvė. Tai yra mūsų naudojama ketaus keptuvė.
- Kategorija: Essentials
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Kiaušiniai
- Dieta: Vegetaras