Šaldytas espresso Martini – gamina pora


Išbandykite šį gaivinantį klasikinio kokteilio variantą: šaldytas espresso martini! Šis paprastas receptas sumaišo 4 ingredientus į kreminę, šaltą tyrę su sodriu kavos atspalviu. Tai vasaros gėrimas!

Šaldytas espresso Martini stiklinėje su koteliu.

Štai jūsų firminis vasaros kokteilis: šaldytas espresso martini! Klasikinis espresso martini tapo vienu populiariausių kokteilių Amerikoje. Taigi kodėl gi neišbandžius klasikinio sukimo?

Pagal šį receptą sukūrėme patys ir taip nepaprastai paprasta pagaminti! Daugelyje receptų reikalaujama gaminti espresą ir šaldyti jį į ledo kubelius, bet kas turi tam laiko? Mūsų versiją galite paruošti vos per 5 minutes maišytuve. Kreminis, šaltas skonis su sodriais kavos atspalviais yra visiškai dieviškas. Nekantraujame, kol išbandysite!

Ingredientai šaldytame espresso martini

Kaip kulinarinių knygų autoriai ir kokteilių ekspertai, savo bibliotekoje turime daugiau nei 300 kokteilių receptų. Tai mūsų širdyje užima ypatingą vietą, nes jis toks skanus ir įvyko kaip laimingas nelaimingas atsitikimas. Sugalvoję, ar galėtume paprasčiausiai panaudoti išpilstytą šalto virimo kavą sušaldytoje šio gėrimo versijoje, išplakėme maišytuvą. Pasirodo, tai puikiai veikia! Jei pageidaujate, taip pat galite naudoti paruoštą kavą. Štai ingredientai, kurių jums prireiks:

  • Degtinė: Švelnus, neutralus spiritas suteikia kokteilio pagrindą, leidžiantį suspindėti kitiems skoniams.
  • Kahlúa: Šis kavos likeris suteikia mišiniui saldumo ir romo sudėtingumo.
  • Šaltai paruošta kava (arba stipri kava): Stipri, koncentruota kava suteikia martiniui drąsios, kofeino turinčios espreso esencijos, nereikia ruošti espreso. Taip pat kavą galite pasigaminti savo mėgstamu būdu: pasigaminkite dvigubo stiprumo ir prieš maišydami atvėsinkite.
  • Cukrus: Cukrus subalansuoja kavos kartumą ir pagerina bendrą skonį. Jei pageidaujate, galite jį pakeisti paprastu sirupu, klevų sirupu arba agavų sirupu, naudodami ¾ recepte nurodyto cukraus.
  • Ledas: Susmulkintas arba kubeliais supjaustytas ledas atšaldo kokteilį ir sukuria šaltą, gaivią tekstūrą.

Kaip pasigaminti espresso martini: žingsnis po žingsnio

Štai ką turėsite padaryti, kad pagamintumėte espresso martini:

Šaldyti espresso Martini ingredientai

1 žingsnis: Surinkite ingredientus: 1 puodelį šaltai užplikytos kavos, ¼ puodelio Kahlua, ¼ puodelio degtinės, 3 šaukštus cukraus ir 3 puodelius ledo.

Kaip pasigaminti šaldytą espresso martini 2 veiksmas

2 žingsnis: Sumaišykite ingredientus blenderiu.

Šaldytas espresso Martini 3 veiksmas: papuoškite.

3 veiksmas: Supilstykite į stiklines ir papuoškite 3 kavos pupelėmis.

Kas yra espresso martini?

Espresso Martini yra degtinės martinis, pagamintas iš kavos, kuris buvo išrastas 1983 m. Londono barmenas Dickas Bradsellas iš Soho Brasserie sukūrė gėrimą globėjui, kuris paprašė gėrimo, kad pažadintų ją.

Matyt, kavos aparatas buvo prie pat gėrimų stoties, ir gimė Espresso Martini. Pavadinimas atsirado 1990-aisiais, kai gardinti martinis buvo populiarūs.

Kavos būdai

Mums patinka pirkti įsigytą šalto virimo kavos koncentratą šaldytam espresso martini, nes tai taip paprasta! Taip pat galite pasigaminti naminės šalto virimo kavos – tai labai paprastas ir daug pigesnis būdas. Jei turite prancūzišką presą, išbandykite prancūziško spaudimo šaltą užvirinimą.

Arba paruoškite stiprią kavą naudodami tamsiai skrudintas pupeles: prancūziškai paspauskite arba gerai užpilkite. Kitas puikus pasirinkimas yra Moka Pot kava (kava, pagaminta naudojant Bialetti), nes jos skonis yra kažkur tarp kavos ir espreso. Prieš maišydami kavą atvėsinkite.

Daugiau apie Kahlua

Kahlua yra kavos likeris, pagamintas Meksikoje. Jis pagamintas iš romo, cukraus ir kavos. Jame yra šiek tiek kofeino, bet tik apie 25% tiek, kiek tas pats kavos tūris. Standartinis „Kahlua“ yra be pieno, veganiškas ir augalinis: jame yra tik romas, cukrus ir kava.

Taip pat galite naudoti kitų rūšių kavos likerį sušaldytame espresso martini, pvz., Tia Maria ar Sheridan's. Išnaudokite likučius gamindami Kahlua gėrimus, tokius kaip White Russian, Black Russian ar Mudslide.

Dar keli kavos kokteiliai

Jei jums patinka geras šaldytas espresso martini, čia yra dar keli kavos kokteiliai:

Dažnai užduodami klausimai

Kuo šaldytas espresso martini skiriasi nuo įprasto?

Pagrindinis skirtumas yra tekstūra. Užšaldytas espresso martini sumaišomas su ledu, sukuriant purų, gaivų gėrimą, panašų į šaldytą margaritą. Skonio profilis panašus į klasikinį kokteilį.

Ar galiu reguliuoti saldumo lygį?

absoliučiai! Jei mėgstate saldesnį gėrimą, įberkite šiek tiek daugiau cukraus. Jei norite mažiau saldaus varianto, sumažinkite kiekį. Mes nesiūlome jo praleisti.

Kokį garnyrą naudoti?

Kavos pupelės yra klasikinis pasirinkimas, tačiau taip pat galite pabarstyti kakavos milteliais ar net šlakelį plaktos grietinėlės.

Ar galiu padaryti didelę partiją iš anksto?

Geriausia sumaišyti prieš pat patiekiant, kad įgautumėte tinkamą purviną tekstūrą. Jei norite, galite sumaišyti skysčius ir atšaldyti, tada prieš patiekdami sumaišykite su ledu. Taip pat galite maišyti ir užšaldyti iki 1 valandos, tada prieš patiekdami išmaišykite šakute.

Spausdinti

laikrodis laikrodžio piktogramastalo įrankiai stalo įrankių piktogramavėliava vėliavos piktogramaaplanką aplanko piktogramąinstagramas instagram piktogramapinterest pinterest piktogramaFacebook facebook piktogramaspausdinti spausdinimo piktogramakvadratai kvadratų piktogramaširdies širdies piktogramaširdis tvirta širdies tvirta piktograma

apibūdinimas

Išbandykite šį gaivinantį klasikinio kokteilio posūkį: šaldytą espresso martini! Šis paprastas receptas sumaišo 4 ingredientus į kreminę, šaltą tyrę su sodriu kavos atspalviu. Tai vasaros gėrimas!


  • 1 puodelis šaltas užvirinimas (arba stipri kava, atvėsinta*)
  • ¼ puodelio degtinės
  • ¼ puodelio Kahlua ar kitas kavos likeris (pvz., Tia Maria)
  • 3 šaukštai granuliuotas cukrus**
  • 3 puodeliai ledo kubeliai
  • Kavos pupelės, papuošimui


  1. Sudėkite visus ingredientus į maišytuvą ir plakite, kol susimaišys.
  2. Supilstykite į stiklines ir papuoškite kavos pupelėmis.

Pastabos

*Naudojome pirktą išpilstytą vanilinį šaltą alų. Taip pat galite naudoti naminę šalto virimo kavą arba savo mėgstamu būdu pasigaminti dvigubo stiprumo kavą.

**Jei norite, kaip natūralų saldiklį galite naudoti 2 ½ šaukšto paprasto sirupo, klevų sirupo arba agavų sirupo.

Iš anksto padarykite pastabas: Geriausia sumaišyti prieš pat patiekiant, kad įgautumėte tinkamą purviną tekstūrą. Jei norite, galite sumaišyti skysčius ir atšaldyti, tada prieš patiekdami sumaišykite su ledu. Taip pat galite maišyti ir užšaldyti iki 1 valandos, tada prieš patiekdami išmaišykite šakute.

  • Kategorija: Gerti
  • Metodas: Sušalęs
  • Virtuvė: Kokteiliai
  • Dieta: Veganas



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -